Ex visszaszerzése: legyünk barátok helyett legyünk munkatársak..?

ex-visszaszerzése-legyünk-munkatársak-legyünk-barátok


Mostanában egy új trendet figyeltem meg a tanácsadások során. Sokan a szakítás után már nem azt ajánlják fel az exüknek, hogy legyenek barátok, hanem azt, hogy valamilyen úton-módon dolgozzanak együtt a jövőben. A kérdés az, hogy érdemes-e valakinek rábólintania erre, hogyha az a célja, hogy visszaszerezze az exét..?

 

Nos sajnos az az igazság – bármennyire is vonzónak tűnik az együtt dolgozás lehetősége – hogy a „legyünk munkatársak” a legtöbb esetben ugyanúgy nem működik, mint ahogyan a „legyünk barátok” sem, ha az újbóli összejövés jelenti a célt. Úgyhogy ha lehetséges, akkor érdemes inkább udvariasan és kedvesen nemet mondani a munkaajánlatra.

 

Persze ebben az egészben az a rossz, hogy az embernek nem mindig van lehetősége megtagadni az ajánlatot, hiszen előfordul olyan is, hogy erről egy felettes dönt. De amennyiben lehetséges, érdemes úgy keverni a lapokat, hogy az ex ne kapjon lehetőséget arra, hogy együtt dolgozzon a volt párjával. Vagy ha nem lehet elhárítani az ajánlat elfogadását, akkor arra kell törekedni, hogy kezdetben minél nagyobb legyen a távolság két fél között.

 

Sokan persze azt kérdezik ilyenkor, hogy dehát miért ne lenne jó, hogy együtt lehet dolgozni az exszel, hogyha amúgy is a visszaszerzés jelenti a célt..? Nos azért, mert az új közös munka révén az ex lényegesen „olcsóbban” megúszhatja a szakítást.

 

Nem kell például azzal szembesülnie, hogy mekkora űrt hagyott maga mögött a másik, hiszen a munkakapcsolat révén bármikor legálisan kapcsolatba léphet vele valamilyen ürügy miatt. És így lehetőség nyílik arra, hogy lassan, fokozatosan váljon le az exéről, ami ahhoz vezethet, hogy apránként elkopik a vonzalom a két ember között. Vagy ha nem is kopik el, akkor megreked egy nem elégséges szinten. A kapcsolat inkább már a másik használásáról fog szólni.

 

Pont ezért nem érdemes tehát elfogadni a közös munka lehetőségét, hogyha lehetséges. Vagy ha valami miatt mégis muszáj együtt dolgozni, akkor az elhagyott félnek érdemes kezdetben arra törekednie, hogy saját kezdeményezésből csak akkor kommunikáljon az exével, hogyha tényleg muszáj.

 

Szeretnéd visszaszerezni az exedet? Akkor az ingyenes Ex Visszahódítás Tippek nevű online tanfolyam segítséget nyújthat Neked! 🙂 Nézd meg a részleteket itt:

 

Ex visszahódítás tippek – 10+1 részes ingyenes e-mail sorozat

 

Ha pedig azonnal segítségre van szükséged, akkor a Hogyan Szerezd Vissza Az Exedet Tanfolyamot szeretném a figyelmedbe ajánlani:

 

Hogyan Szerezd Vissza Az Exed? – Online Tanfolyam

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök
(tomborzsofia@lelekgyongyok.hu)