Szakítás kifogások – avagy szakítás mondvacsinált ürüggyel

Szakítás-kifogások


Ezen a héten megint egy olyan jelenségről fogok írni, amivel mostanában egyre gyakrabban találkozok az olvasói leveleitekben és a környezetemben is. Ez pedig az a szituáció, amikor a szakítás kifogások (azaz mondvacsinált ürügyek) miatt történik meg. Mit kell tudnod erről a jelenségről?

 

Azzal mindenképpen tisztában kell lenned, hogy a szétmenések nagy részénél a szakító fél sajnos(?) nem a valós okot jelöli meg a döntése indokaként, tehát lehet, hogy jó nyomon jársz, ha úgy érzed, hogy a volt partnered nem az igazat mondta a szakításnál, hanem csak valamilyen kifogás mögé bújt.

 

Viszont mi van akkor az esetben, ha az exed egy olyan mondvacsinált ürügyet választott a szakítás indokául, aminek az értelmében Te vagy a hibás a szétmenésetek miatt..?

 

Mondok egy példát a könnyebb érthetőség kedvéért. Tegyük fel, hogy a volt párod azért szakított Veled, mert megkérted, hogy reggel 9 és 11 között ne hívjon fel Téged, mert akkor egy munkahelyi értekezleten leszel. Ő meg ezen a kéréseden annyira megsértődött, hogy számodra teljesen váratlanul kiadta az utadat. (Ez amúgy egy tényleg megtörtént eset…)

 

Banális, nem? Külső szemlélőként persze azonnal láthatod, hogy itt valami bűzlik. Viszont amikor érzelmileg benne vagy egy ilyen szituációban, akkor hajlamos lehetsz elhinni, hogy valóban azért szakítottak Veled, mert megkérted a volt párodat, hogy 9 és 11 között ne keressen, hiszen kötelező programod van, és amúgy sem tudnád felvenni a telefont.

 

De akkor mik a szakítás kifogások mögött rejlő valódi okok?

 

1 – A korábbi párod valószínűleg már egy ideje készült rá, hogy kiadja az utadat, csak mivel kínos lett volna bevallania Neked a valós indokot, ezért csak sunnyogott. Ekkor pont kapóra jött neki a „botlásod”. Így nem neki kellett elvinnie a balhét a szakítás miatt, és nem ő lett az a szemétláda, aki miatt véget ért minden. Sőt, ő csak az áldozatává vált ennek az egésznek. Te nem hibáztathatod őt a kudarc miatt, és ha szerencséje van, akkor még jelentkezel is majd nála, hogy „jóvátedd” a hibáidat, és hogy beszéljétek meg, hogy mi történt. Ez kedvező esetben csak az egóját fogja hizlalni, rosszabb esetben pedig ki fogja használni az igyekezeteidet.

 

2 – Egyes esetekben az is előfordulhat, hogy a volt párodban valójában már régóta gyűlt a feszültség bizonyos dolgok miatt, de erről nem szólt Neked egy szót sem – vagy legalábbis a dolog nem ütötte meg a Te ingerküszöbödet. A jelen esetben tegyük fel, hogy ő titokban már régóta úgy érezte, hogy nem elég fontos számodra. Most pedig egy apró, „kérlek-ne-zavarj” típusú kérés is elég volt ahhoz, hogy robbanjon, hiszen számára ez volt az utolsó csepp a pohárban – mégpedig egy olyanban, aminek Te sajnos a létezéséről sem tudtál…

 

3 – Néha az is megeshet, hogy Neked és a volt párodnak valójában nagyon eltérők voltak az igényeitek. Lehet, hogy ami számodra egyáltalán nem volt fontos, az az ő számára nagyon is lényeges lett volna. Ilyen esetekben fordulhatott még elő, hogy az ami számodra esetleg csak ürügynek tűnt, az neki valójában a világot jelentette volna. Bár nem túl valószínű, hogy a fenti példában erről lett volna szó… 🙂

 

A lényeg a lényegben viszont az, hogy a szakítás kifogások különösen gyanúsak abban az esetben, ha a szétválás valamilyen mondvacsináltnak tűnő ürüggyel történt. Bár tudom, hogy nem könnyű, de ilyenkor legyen elég bátorságod ahhoz, hogy meglásd a valódi okokat! Így legalább tudni fogod, hogy nem biztos, hogy olyan sok vaj van a füled mögött, mint ahogyan azt a volt partnered sugallni szeretné…

 
 

Szeretnéd visszaszerezni az exedet? Akkor az ingyenes Ex Visszahódítás Tippek nevű online tanfolyam segítséget nyújthat Neked! 🙂 Nézd meg a részleteket itt:

 

Ex visszahódítás tippek – 10+1 részes ingyenes online tanfolyam

 

Ha pedig azonnal segítségre van szükséged, akkor a Hogyan Szerezd Vissza Az Exedet Tanfolyamot szeretném a figyelmedbe ajánlani:

 

Hogyan Szerezd Vissza Az Exed? – Online Tanfolyam

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök
(tomborzsofia@lelekgyongyok.hu)