Ne terheld túl a kapcsolatodat a saját problémáiddal

ne-terheld-túl-a-párkapcsolatodat-a-saját-problémáiddal


Biztosan Neked is volt már olyan időszak az életedben, amikor „minden összejött”, és a legszívesebben napról napra csak panaszkodtál volna a párodnak arról, hogy milyen rossz dolgok történtek Veled. És ez a vágy persze teljesen érthető ebben a helyzetben. Viszont ennek kapcsán van egy olyan dolog, amire jobb, ha odafigyelsz, ha éppen egy nehéz időszakon mész keresztül. 

 

Itt arra gondolok, hogy nem szabad hosszú időn keresztül túlterhelned a párkapcsolatodat a saját személyes problémáiddal, mert egy idő után a szövetségetek sajnos beleroppanhat ebbe. 🙁

 

Persze tudom, hogy ezt a dolgot nem egyszerű a helyén kezelni. Mert hát kihez is fordulna az ember a problémáival, ha nem ahhoz, akit a legjobban szeret..? És melyik kapcsolatára támaszkodna az ember, ha nem arra, amelyik a legfontosabb neki..? De sajnos az az igazság, hogy hosszabb távon nem minden párkapcsolat bírja el a személyes problémákból fakadó, folyamatos nyomást jelentő pluszterheket.

 

Képzeld el ezt úgy, hogy egy-egy emberi kapcsolat három tényezőből áll. Ebben az esetben például ott vagy Te, a Párod és külön maga a kapcsolatotok. És ezen belül Neked is megvannak a magad problémái, a Partnerednek is megvannak a saját gondjai és bizony külön a párkapcsolatotokra nehezedő terhek is léteznek. (Persze vannak ezek között átfedések is.)

 

Viszont ha a már amúgy is problémákkal küzdő párkapcsolatodat elkezded túlzott mértékben, hosszú időn át a saját személyes gondjaiddal terhelni, akkor könnyen lehet, hogy egy idő után a sok probléma maga alá temeti a viszonyotokat. 🙁

 

Persze egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy soha, semmilyen körülmények között ne panaszkodj semmiről a párodnak és hogy ne támaszkodj a kapcsolatodra. De tanuld meg egyedül is kezelni a nehézségeidet, illetve keress magad mellé a partnereden kívül más olyan embereket is (pl. barátokat, családtagokat), akik segíteni tudnak Neked a rossz időszakok túlélésében. Így nem kizárólag a párodra, illetve a párkapcsolatodra tudsz majd támaszkodni, illetve nem kell attól sem tartanod, hogy a partnered irántad érzett vonzalma megcsappan amiatt, hogy Téged állandóan csak szenvedő üzemmódban lát.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /

Lélekgyöngyök