Ne csináljunk meg minden feladatot

ne-csinaljunk-meg-minden-feladatot


Bennünk, nőkben általában véve erős a megfelelési vágy. Nagyon szeretnénk az élet minden területén jó eredményt elérni, ezért arra törekszünk, hogy mindig magas teljesítményt nyújtsunk. Ez pedig azzal jár együtt, hogy nap mint nap rengeteg feladatot oldunk meg. De milyen hatással van ez a férfiakkal való kapcsolatunkra..? 

 

Szerintem alapjában véve nagyon dicséretes, hogy mi, nők hajlandók vagyunk tenni azokért a célokért, amiket el szeretnénk érni. Viszont néha már tényleg átesünk a ló túloldalára, ami a megoldott feladatok mennyiségét illeti.

 

Ezalatt azt értem, hogy sokszor nem vagyunk a tudatában annak, hogy a túlzott igyekezetünkkel már a férfiaktól vesszük el a feladatokat – ők meg emiatt meg azt érzik, hogy valójában nincs is rájuk szükségünk. (Pedig jól tudjuk, hogy ez nem igaz. ? )

 

Szerintem nagyon fontos, hogy a férfiak azt érezzék, hogy van „létjogosultságuk” az életünkben. Én azt látom rajtuk, hogy igenis lelkesíti őket, ha egy feladatot elvégezve dicséretet kapnak tőlünk.

 

Én először amúgy nagyot mosolyogtam, amikor azt a mondatot hallottam egy férfitól, hogy „a feladatok nem csupán feladatok, hanem teljesítendő Küldetések”.  De amikor már többedik alkalommal találkoztam ezzel a kijelentéssel, akkor elkezdtem azt gyanítani, hogy lehet valami igazságtartalma a dolognak… ?

 

Úgyhogy szerintem nőként néha igenis dőljünk hátra, és hagyjuk érvényesülni a férfiakat! Sőt, állítsuk őket kihívások elé, és nézzük meg, hogy hogy teljesítenek! Ha pedig tényleg igyekeztek megoldani a problémákat, akkor ne felejtsük el megdicsérni és megjutalmazni őket, mert ez az, ami az igazi motivációt jelenti számukra. ?

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök