Mit tegyek, ha nem szeret viszont az, akit én szeretek?

mit-tegyek-ha-nem-szeret-viszont


Nagyon fájdalmas tud lenni, ha szerelmes vagy valakibe, ám ő nem viszonozza az érzelmeidet. Ilyenkor alapjában véve két választásod van: vagy tovább epekedsz iránta és szenvedsz, vagy pedig megpróbálsz továbblépni. Ha az utóbbi opciót szeretnéd választani, akkor olvasd el a tippjeimet, hogy könnyebb legyen az elengedés! 

 

Mit tegyél, ha nem szeret viszont a kiszemelted vagy a párod?

 

Építsd saját magadat.

 

Ha reménytelenül szerelmes vagy valakibe, az gyakran jár együtt azzal, hogy az illetőt saját magad fölé helyezed, ám önmagadra korántsem tekintesz ennyire jó szemmel – már csak azért sem, mert elutasított az, akibe éppen szerelmes vagy.

 

De mi lenne, ha a másik ember piedesztálra emelése helyett elkezdenéd inkább saját magadat építeni..? Ha a saját szükségleteiddel, vágyaiddal és álmaiddal törődnél ahelyett, hogy a másik embert idealizálnád?

 

Elmondom, hogy mi történne: egyrészt az önmagadnak adott szeretetnek köszönhetően sokkal kevésbé sóvárognál egy másik ember szerelme iránt, másrészt pedig a saját fejlődésednek hála már nem tudnál annyira „istenként” tekinteni a kiszemeltedre – ráadásul más emberek is észrevennék Rajtad a pozitív változásokat, és új párválasztási lehetőségeket sodorna Eléd az élet.

 

Plusz amíg magaddal foglalkoznál, addig sokkal kevesebb időd lenne azon keseregni, hogy nem szeret viszont a kiszemelted. 😉

 

Keress új utakat és élj.

 

Ha tovább akarsz lépni, akkor tudatosan az újdonságokra kell fókuszálnod. Érdemes új helyeket, sportokat és hobbikat kipróbálnod, mert a nyitásnak köszönhetően másfajta élményeket szerezhetsz és érdekes emberekkel találkozhatsz. Így nem rekedsz meg abban az élethelyzetben, amiben éppen most vagy. Ha elég ügyesnek bizonyulsz, akkor ezzel a jelenleginél sokkal jobbá varázsolhatod az életedet.

 

Engedd el a Téged hátráltató hiedelmeket.

 

Számolj le az olyan gondolatokkal, mint például hogy „pedig nekem ő volt az igazi” vagy hogy „soha senkitől nem fogok már annyi kedvességet kapni, mint tőle”. Egyrészt honnan tudod, hogy ezek az állítások igazak és tényleg úgy fog alakulni az élet, mint ahogyan Te gondolod..? Másrészt ezeknek a hiedelmeknek a megtartásával meg fogsz „ragadni” ott, ahol most vagy, és nem leszel képes továbblépni. Plusz a régi emlékekre való fókuszálás miatt talán észre sem fogod venni, ha valaki jobbat sodor eléd az élet…

 

Szeretni valakit, aki nem szeret viszont…

 

Tudom, hogy nem könnyű reménytelenül szerelmesnek lenni, de hidd el, hogy szinte mindenki járt már ebben a cipőben, tehát nem vagy egyedül a problémáddal! Ha szeretnél további tippeket olvasni azzal kapcsolatban, hogy mit tegyél, ha nem szeret viszont a szerelmed, akkor pedig nézz körül ezen az oldalon!

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /

Lélekgyöngyök