Mikor nem érdemes folytatni egy kapcsolatot..?

mikor-nem-érdemes-folytatni-egy-kapcsolatot


Sokan teszik fel maguknak (és másoknak) azt a kérdést, hogy vajon mikor nem érdemes folytatni egy kapcsolatot. A cikkben arról lesz szó, hogy hogyan ismerheted fel azt, hogy valószínűleg eljött a szakítás ideje. 

 

Mikor nem érdemes folytatni egy kapcsolatot? – Jelek

 

Ha úgy látod, hogy a kapcsolatod már kihűlt, és nem érzel semmi különöset a másik ember iránt, akkor lehet, hogy megérett az idő a szétválásra. A közömbösség sajnos annak a jele lehet, hogy a kapcsolat „elmúlt”.

 

Sokan azt gondolják, hogy akkor nem érdemes folytatni egy kapcsolatot, ha mondjuk már sok a veszekedés, a gyűlölködés és az adok-kapok, de ez nem feltétlenül igaz. Ebben az esetben ugyanis a partnerek még táplálnak egymást iránt érzelmeket (még ha negatívakat is…), és láthatóan még érdekli őket, hogy mit csinál a másik.

 

A fentebb említett esetben ez viszont már nincs meg, hiszen közömbösek egymás iránt a felek. Nincs olyan érzelmi töltet, aminek a segítségével dolgozni lehetne a kapcsolaton.

 

Mit kell még tudnod?

 

Viszont azt is el kell mondanom, hogy a közömbösség sajnos becsapós lehet. Sokan a látszólagos érdektelenség ellenére csak akkor ébrednek rá, hogy mégsem akarják a szakítást, amikor a párjuk már éppen menni készül, vagy amikor már el is ment.

 

Éppen ezért érdemes még 3 dolgot „letesztelned”, ha közömbösnek érzed magadat, és a szakításon gondolkodsz:

 

Mikor nem érdemes folytatni egy kapcsolatot? – 1.teszt

 

Próbáld meg „felrázni” a kapcsolatodat! A kihűlés kezeléséről ebben a cikkben írtam. Invesztálj bizonyos mennyiségű energiát egy előre meghatározott időn keresztül a kapcsolatodba! Ne várd el, hogy a viszonyotok 100%-os legyen, ha Te nem teszel bele legalább 50%-ot! Ha rendbejöttök a megszabott időn belül, az jó, ha pedig letelt a határidő, de nem jöttek helyre köztetek a dolgok, akkor pedig tényleg lépj tovább.

 

Mikor nem érdemes folytatni egy kapcsolatot? – 2.teszt

 

Tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy vajon a saját életedet unod, vagy a kapcsolatodat..? Ha ugyanis unalmasak a mindennapjaid, akkor előfordulhat, hogy ezt „csupán” rávetíted a kapcsolatodra. Éppen ezért jó, ha a saját életedet is izgalmasabbá teszed, mielőtt esetleg kenyértörésre kerül a sor.

 

Mikor nem érdemes folytatni egy kapcsolatot? – 3.teszt

 

A szakítás előtt „játszd el” magadban gondolatban minél élethűbben a szakítást! Gondold át, hogy rövid és hosszabb távon hogyan fogja érinteni a mindennapjaidat a szétválás. Képzeld el, hogy milyen lesz az életed a kapcsolatod nélkül! Hiányozni fog a párod? Hogy fogod viselni, ha nem beszéltek majd minden nap? Mi lesz, ha tényleg elkezd majd új párt keresni? Gondold át azt is, hogy a Te életed hogyan alakul majd a szakítás esetén. Esetleg el kell majd költöznöd a lakásból, ahol most laktok? Búcsút kell majd mondanod a közös baráti körnek? Tehát a kérdés leegyszerűsítve így hangzik: ha meg kell fizetned a szakítás árát, akkor is akarod a szétválást?

 

Összegzés

 

Természetesen én nem dönthetem el Helyetted, hogy mikor nem érdemes már folytatni a kapcsolatot. Általánosságban véve viszont azt mondhatom, hogy ha már közömbösnek érzed magadat a párod iránt és hosszabb távon sem sikerülnek a kapcsolat felmelegítésére vonatkozó terveid, illetve ha kiderült, hogy nem a saját életed unalmasságát vetíted a kapcsolatodra, valamint ha nem ijeszt meg Téged túlzottan, hogy meg kell „fizetned” a szakítás árát, akkor lehet, hogy tényleg eljött az ideje a búcsúnak…

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /

Lélekgyöngyök