Miért van az, hogy valaki többször is feltűnik az életedben, majd eltűnik?

feltunik-eltunik


A társat kereső emberek gyakran kérdezik meg tőlem, hogy mi a magyarázata annak, hogy egy régebbi jelöltjük egyszercsak újra feltűnik a semmiből, majd hetekig nem lehet róla hallani, aztán meg az illető hirtelen ismét visszatér, mintha misem történt volna. Mivel sokakat idegesít ez a jelenség, ezért fontosnak tartottam, hogy írjak róla egy cikket.

 

Nos, ha valaki fel-feltűnik az életedben, majd újra hosszabb időre lelép, akkor az sajnos(?) nagy valószínűséggel nem azt jelenti, hogy az illető nem tud elfelejteni Téged. Jó eséllyel nem azért kanyarodik vissza időnként Hozzád, mert lassan, de biztosan rájön arra, hogy mégiscsak Téged akar.

 

Ilyenkor általában az szokott lenni a szituáció, hogy az illető nem szeretne Tőled semmi komolyat, hanem csupán azt akarja elérni, hogy továbbra is nyitva hagyd neki az ajtót. Hogy érzelmileg függő maradj tőle, és hogy ha majd úgy hozza a szükség, akkor a rendelkezésére állhass.

 

Tudom, hogy a legtöbben szeretnék azt hinni, hogy ez nem így van. És azzal is tisztában vagyok, hogy vannak kivételek, amikor mégiscsak összejönnek a dolgok. De sajnos a legtöbbször nem szokott jó kimenetele lenni annak, ha valaki csak fel-felbukkan az életedben, majd újra és újra eltűnik.

 

Mi hát a megoldás az ilyen helyzetekben? Az, ha udvariasan, de egyértelműen megmondod a vissza-visszajáró illetőnek, hogy ne keressen Téged többet – majd lehetőleg gondoskodsz arról, hogy ne is tudjon Veled többet kapcsolatba lépni, különben a lezáratlanság érzése miatt újból és újból fel fog zaklatni, ha ismét kommunikálni kezd Veled.

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök