Miért epekedsz állandóan elérhetetlen partnerek után?

sóvárgás-elérhetetlen-partnerek-iránt


Sok oka lehet annak, ha szinte mindig olyan személyek tetszenek meg Neked, akik nem akarnak Tőled semmi komolyat.
Ebben a cikkben egy olyan sérülésről szeretnék Neked írni, ami hajlamosabbá tesz Téged arra, hogy állandóan elérhetetlen partnerek után sóvárogj. 

 

Ha Édesanyád / Édesapád nem úgy szeretett Téged, mint ahogyan arra Te vágytál volna, akkor nagy annak az esélye, hogy a tőlük meg nem kapott szeretetet tudattalanul egy olyan embertől próbálod megszerezni, aki hozzájuk hasonlóan nem képes Neked teljes mértékben megadni azt, amire vágysz.

 

A tudattalanod mélyén összemosódnak a szerelmed, illetve a szüleid képei. Úgy érzed, hogy a szeretett férfi felbukkanásával végre az öledbe hullhat egy olyan lehetőség, amelynek a segítségével megszerezheted azt, ami eddig hiányzott az életedből – feltéve, ha elég erősen pedálozol. Tehát amit nem kaptál meg a szüleidtől, azt most a Neked tetsző embertől akarod az erőfeszítéseid árán megszerezni.

 

A reménytelen vágyódás mögött sokszor az a tudattalan hiedelem húzódik meg, hogy “ha elég sokáig próbálkozom, és sikerül elérnem, hogy ez a férfi szeressen engem, akkor azzal együtt megszerzem az apukám/anyukám által meg nem adott szeretetet is! Végre megkapom a várva-várt szeretet-pótlékom!”

 

Ezért a legtöbbször azok szoktak hosszabb időre beleragadni a viszonzatlan szerelmekbe, akik úgy érzik, hogy az édesapjuk vagy az édesanyjuk nem úgy szerette őket, mint ahogyan ők ezt elvárták volna.

 

Pedig sajnos a partner szerelme igazából akkor sem tudná pótolni a szülői szeretet hiányát, ha ő maga lenne a Szőke Herceg a fehér lovon…

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök