Megbántott férfi viselkedése – Jelek, illetve tippek a kiengeszteléshez

megbántott-férfi-viselkedése


Egy megbántott férfi viselkedése általában könnyen felismerhető. De mégis „tünetei” vannak annak, ha valaki megharagudott Rád, illetve mit tehetsz akkor, ha az illető valóban megsértődött? 

 

Honnan ismerheted fel, hogy egy férfi haragszik Rád?

 

Egy megbántott férfi viselkedése nagyon sokféle lehet. Nekem ugyanakkor az a tapasztalatom, hogy a férfiakat általában nehezebben lehet IGAZÁN megsérteni, mint a nőket. De ha mégis sikerül a dolog, akkor az urak sok esetben szimplán csak elhúzódnak és hűvössé válnak. Sőt, vannak olyanok, akik mélyen magukba zárják az érzéseiket, és egyáltalán nem szólnak semmit arról, hogy mi játszódik le bennük.

 

Persze olyan férfiak is léteznek, akik sokkal látványosabban (nyílt leteremtéssel, megsértődéssel, beszólogatással, dühöngéssel, szomorúsággal vagy passzív agresszióval) mutatják ki, hogy nem tetszik nekik a korábbi viselkedésed.

 

Hogyan engesztelheted ki az illetőt?

 

Ha valóban megbántottál egy férfit, akkor jobb, ha a konfliktust követően nem rohansz rögtön utána, hanem hagyod, hogy egy kicsit kifújja magát. Csak akkor érdemes nekifognod a békítésnek, ha már lehiggadt egy kicsit.

 

Ezután őszintén és kedvesen bocsánatot kérhetsz tőle. Előnyt jelent, ha bevallod, hogy hibáztál, és elmondod, hogy mi vezetett ahhoz, hogy az adott módon viselkedj. Fontos, hogy ne menj át magyarázkodásba és mentegetőzésbe, illetve hogy ne a másik felet hibáztasd a cselekedeteidért, hanem méltóságteljesen vállald értük a felelősséget.

 

A megbántott férfi viselkedése valószínűleg nem fog egyik pillanatról a másikra megváltozni, úgyhogy arra is fel kell készülnöd, hogy esetleg ennél többre is szükséged lehet a béke helyreállítása érdekében.

 

Először is vess számot arról, hogy pontosan mivel bántottad meg a férfit, és csináld annak pont az ellenkezőjét! Például ha az illető amiatt bántódott meg, hogy nélküle mentél társaságba, és ezzel „kizártad” őt az életed egy részéből, akkor tegyél olyan dolgokat, amik azt sugallják, hogy igenis bevonod őt a mindennapjaidba, és hogy fontos Neked, hogy részt vegyen az életedben.

 

Ha a megbántott férfi viselkedése nem változik, akkor azon is elgondolkodhatsz, hogy mi az illető szeretetnyelve. Állapítsd meg, hogy a férfi milyen módokon (minőségi idő eltöltése, kedves szavak, érintések, szívességek vagy ajándékok) szereti elfogadni a szeretetet, és ezeknek a segítségével próbáld Neki megmutatni, hogy ki szeretnél vele békülni.

 

Mikor változik meg a megbántott férfi viselkedése?

 

Ezt nehéz megmondani, hiszen sok múlik azon, hogy pontosan mi történt. Nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb férfira általában lehet hatni a békülési kísérletekkel. Ám persze a nagyobb sértődések esetén az is előfordulhat, hogy a megbántott fél sajnos már nem szeretné helyreállítani a kapcsolatot.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök