Kérdezz-felelek: Mit tegyek, ha az egyik ismerősöm nem száll le rólam?

lerázás-


Helló Lélekgyöngyök!
Van egy kis problémám. Néhány hónapja megismerkedtem valakivel. Pár alkalommal randiztunk, de rájöttem, hogy ez a férfi mégsem hozzámvaló. Rengetegszer próbáltam neki finoman (és kissé határozottabban is) sugallni, hogy szálljon le rólam, de nem igazán veszi a lapot. Naponta többször is keres, de én csak muszájból válaszolok neki. (…) Hogyan érhetném el, hogy végre békén hagyjon? H. Júlia  

 

Kedves Júlia!

 

1. Először is azt tanácsolnám Önnek, hogy mondja meg egyértelműen (de nagyon tapintatosan!) a férfinak, hogy mégsem szeretne Tőle semmit. Sajnos ennek a „sugallása” sok esetben nem elég. Ami Önnek „egyértelmű célozgatás”, az lehet, hogy ennek a férfinak még csak meg sem üti az ingerküszöbét.

 

Persze az is lehet persze, hogy az úrnak már régen feltűnt a vonakodása, csak mivel még nem kapott egyértelmű elutasítást, ezért még élteti a remény.

 

Mindenképpen mondja meg neki, hogy mit (nem) akar, mert nincs rosszabb a bizonytalanságnál!

 

2. Ha a férfi ezt követően sem akar odébbállni és továbbra is tartani akarja a kapcsolatot, akkor érdemes neki minden próbálkozásakor papagáj módjára körülbelül ugyanazt elismételni. Így hamar megunja majd a társalgást…

 

Pl. „Szia, milyen napod volt ma?” Válasz:„Sajnálom, de nem szeretnék Veled beszélni.”

 

Pl. „Esetleg összefuthatnánk majd egy kávéra.” Válasz: „Sajnálom, de nem szeretnék találkozni Veled.” És így tovább, körülbelül ugyanezt az egyetlen, unalmas mondatot ismételve…

 

3. Amennyiben a férfi a vallomását és a „papagáj-beszédet” követően sem akarja Önt békén hagyni, akkor egyáltalán ne válaszoljon az üzeneteire és a telefont se vegye fel. (Súlyosabb esetben a tiltás is szóba jöhet.)

 

A kapcsolat teljes megszakítására azért van szükség, mert előbb-utóbb szinte mindenki megunja az írogatást, ha a másik már válaszra sem méltatja. (Nem véletlenül mondják, hogy a közöny a legnagyobb sértés.) Ellenben ha elkezdődik az adok-kapok, akkor még van ürügy a kapcsolattartásra és a „szakítás” tulajdonképpen nem következik be, hiszen a felek nap mint nap beszélnek a vitatkozás miatt.

 

Remélem, hogy ezeknek a tanácsoknak a segítségével sikerül majd minél kevesebb sérüléssel és konfliktussal lezárni az ügyet.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök