Hogyan viselkedj a kapcsolat elején?

hogyan-viselkedj-a-kapcsolat-elején


Természetes, hogy a kapcsolat elején szeretnéd magadat a lehető legjobb színben feltüntetni a partnered előtt. De hol van ebben a határ..? 

 

Hogyan viselkedj a kapcsolat elején? – Ne színlelj!

 

A tapasztalataim alapján még jó szándékból sem éri meg nagyon másmilyennek mutatnod magadat a párod előtt, mint amilyen valójában vagy. Hogy miért? ? Nos azért, mert előbb-utóbb úgyis minden kiderül… ? És hidd el, hogy jobb, ha még a kapcsolat elején rájöttök arra, hogy esetleg nem vagytok egymásnak valók. Minél később derülnek ki a turpisságok, annál nehezebb lesz az ebből adódó problémák kezelése. (És annál bonyolultabb lesz kiszállni, ha az egyik fél számára elfogadhatatlan valami.)

 

És persze azért sem érdemes a szokásostól nagyon eltérően viselkedned, mert a párod később úgy fogja érezni, hogy átverted Őt azzal, hogy kezdetben máshogy viselkedtél, mint ahogy valójában szoktál. Fordítva valószínűleg Neked sem esne jól a dolog.

 

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne próbálj meg jó benyomást tenni a másikra. Például nincs azzal semmi gond, ha csinosnak szeretnél mutatkozni, és mondjuk felteszel egy kis sminket. De ha amúgy nem szoktál rendszeresen erős sminkben lenni, akkor a találkozótok kedvéért ne kenj magadra egy tonna vakolatot. (Különben lehet, hogy a párod majd azon fog gondolkodni, hogy ki ez a nő, ha egyszer a jövőben meglát smink nélkül. ? )

 

Hogyan viselkedj a kapcsolat elején? – Változtasd meg a hozzáállásodat!

 

Szerintem az emberek azért (is) próbálnak annyira jobb képet sugározni önmagukról, mert nem hiszik el, hogy „alapból” is elég jók ahhoz, hogy mások elfogadják és szeressék őket.

 

Viszont szerintem Neked felesleges ettől félned. 🙂 Ha ugyanis valaki nem vevő Rád olyan formában, mint amilyenben normál esetben szoktál lenni, akkor nem Ő a Te embered. És akkor már jobb, ha nem próbálod meg egy tonnányi vakolattal elérni, hogy mégis Veled maradjon… ?

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /

Lélekgyöngyök