Hogyan válassz két férfi közül..?

Hogyan-válassz-két-férfi-közül-


Nem vagy könnyű helyzetben, ha éppen választanod kell(ene) két férfi közül… Ebben a cikkben szeretnék Neked segítséget nyújtani a döntésben. Az alábbi kérdések átgondolása után talán könnyebb lehet a választás…  

 

Kit szeretsz jobban?

 

Talán triviálisnak tűnhet ez a kérdés, pedig nagyon is fontos… Kibe vagy inkább szerelmes? Ki fogott meg jobban? Ki gyakorolt Rád nagyobb hatást? Nem csak a rózsaszín köd téveszt meg Téged? Tényleg szereted ezeket a férfiakat, vagy esetleg csak az tetszik Neked, amit megtesznek érted?

 

Persze tudom, hogy nem könnyű megválaszolni ezeket a kérdéseket… de ne aggódj akkor sem, ha nem tudsz dönteni. Ha még nem vagy képes választani közülük, az annak a jele, hogy valószínűleg még nem jött el az idő a döntésre.

 

A tapasztalatom szerint egy idő után úgyis mindig kiderül, hogy melyik férfi jelentené a jobb választást. Előbb-utóbb úgyis lesz egy olyan szituáció, ami rávilágít majd arra, hogy kit érdemes inkább választanod… Persze ezt nem könnyű kivárni, de türelmesnek kell lenned!

 

Ki passzol Hozzád jobban?

 

Sajnos viszont a szerelem biztos, hogy nem lesz elég a hosszútávú sikerhez, ezért a választás előtt kérdezd meg magadtól, hogy milyen életet szeretnél élni! Gondolkodj el azon, hogy Neked mi az igazán fontos. Milyen értékek mentén éled az életedet? Mik a céljaid? Hogyan szereted tölteni a hétköznapokat és a hétvégéket? Ha visszanéznél majd az életedre 80 éves korodban, akkor mire szeretnél emlékezni?

 

Aztán pedig gondolkodj el azon, hogy melyik férfi passzol bele inkább ebbe a képbe? Kivel vagy kompatibilisebb? Kivel tudnád megvalósítani a céljaidat? Ki az, akivel hasonló értékek mentén élitek az életeteket? Ki az, akivel egy irányba néztek?

 

Azt is vedd górcső alá, hogy vele vajon működne-e a gyakorlatban is a kapcsolatod hosszabb távon? Mert például hiába egyeznek az értékeitek, ha a világ átellenső felén laktok, és egyikőtök sem akar a másikhoz költözni…

 

Nem lehet, hogy csak azért szerettél bele az újba, mert ő valami olyasmit képvisel, ami hiányzik saját magadból, az életedből vagy a régi kapcsolatodból?

 

Gondolkodj el azon, hogy mi volt az a dolog, ami hiányzott az eddig kapcsolatodból… aminek „köszönhetően” megjelenhetett egy új személy a láthatáron.

 

Próbáld meg a számodra hiányzó dolgot pótolni az életedben, illetve a párkapcsolatodban, és nézd meg, hogy még mindig annyira vonzó-e számodra az új férfi!

 

Ezt csak azért mondom, mert gyakran nem is egy konkrét személybe szeretünk bele, hanem inkább abba az általa képviselt minőségbe (pl. figyelmesség), ami eddig hiányzott nekünk…

 

Nem lehet, hogy inkább egy harmadik ember lenne a megfelelő választás?

 

Ha két férfi között őrlődsz, akkor az nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy egyikőjük sem elég vonzó a szemedben ahhoz, hogy egyértelműen az egyikük vagy a másikuk mellett dönts. :O Az egyik úr már nem elég jó, a másik pedig még nem elég jó számodra…

 

Ha végképp nem tudsz közülük választani, akkor szerintem érdemes magadnak feltenni azt a kérdést, hogy biztos, hogy ők a Te embereid..?

 

Nem lehet, hogy inkább egy olyan férfit kellene keresned, aki jobban megfelel az elképzeléseidnek? Ha azon szoktál sopánkodni, hogy „bárcsak egybe lehetne gyúrni a két jelöltet”, akkor lehet, hogy jobban jársz azzal, ha inkább egy olyan férfit választasz, akiben „egybe van gyúrva” a két személy…

 

Hogyan dönts?

 

Azt persze nem állítom, hogy a döntés könnyű lenne… De remélem, hogy tudtam Neked új szempontokat mutatni, és így talán könnyebb lesz a választás. Egy tanácsot azért még fogadj el: ne húzd túl sokáig a döntést, mert ez Neked sem tesz jót, illetve a két férfival szemben sem korrekt a hezitálásod…

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök