Házasság nélküli, hosszú ideig tartó együttélés

házasság nélküli együttélés


Napjainkban egyre többen döntenek a házasság helyett inkább az élettársi kapcsolat mellett.
Ezzel nincsen semmi baj, de érdemes tisztában lenni a mögötte rejlő dinamikával. 

 

Ha valaki hosszú idő elteltével sem szeretne megházasodni, azzal akaratlanul is azt közvetítheti a másiknak, hogy nem elég jó neki, ezért még inkább vár, hátha jön majd egy nála jobb jelölt. Az „Igazi”.

 

Van, aki nagyon szereti a kedvesét, de a korábbi csalódásai miatt inkább úgy dönt, hogy nem kíván oltár elé állni. Ezzel közvetetten azt üzenheti a párjának, hogy nem ér neki annyit, hogy miatta túllépjen a korábbi sérelmein. Egyúttal arra is kárhoztatja vele a mostani kedvesét, hogy igya meg annak a levét, amit a korábbi partnerei műveltek.

 

Van, akit egyáltalán nem vonz a házasság intézménye és senkivel nem is szeretne megházasodni. Ezzel viszont azt jelezheti a másiknak, hogy nem nyűgözte le annyira, hogy miatta megváltoztassa a véleményét.

 

Nem véletlen, hogy rengetegen félnek a kapcsolatok 7. évétől. Hellinger szerint lelki szinten sokszor ebben az időszakban merül fel komolyabban az a kérdés, hogy akkor a következő szintre (pl. összeköltözés, házasság, gyerekvállalás stb.) léphet-e a pár… és ha a válasz nem, akkor a közös jövő hiányában gyakran inkább felbomlik a kapcsolat.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök Blog

 

 

Kép: pixabay.com

Leave a reply