Miért mindig egy érzelmileg elérhetetlen férfi lesz a választottad?

érzelmileg-elérhetetlen-férfi


Mindenkivel megesett már, hogy egy olyan ember iránt táplált gyengéd érzelmeket, aki valamilyen ok folytán nem volt alkalmas egy „normális” párkapcsolat kialakítására. Ha azonban Neked szinte mindig ilyen emberek akadnak az utadba, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket!  

 

Az érzelmileg elérhetetlen férfi fogalma

 

Az egyszerűség kedvéért most egy kalap alá fogom venni a felsorolásomban azokat, akik nem képesek Neked megadni, amire szerelmi értelemben vágysz…

 

Például egy már foglalt férfi biztosan nem lesz képes hosszabb távon is teljesíteni az igényeid. De itt vannak még azok az urak is, akik túl messze élnek ahhoz, hogy rendszeresen találkozzatok.

 

Természetesen nem feledkezhetünk meg az örök klasszikus „nem-akarom-lekötni-magam-egy-párkapcsolatban” típusú férfiakról, a notórius hűtlenkedőkről, az érzelmileg nagyon távolságtartó urakról, illetve azokról, akik kizárólag csak szeretőt / dugópajást / ágyast keresnek.

 

Az érzelmileg elérhetetlen férfi iránti vágyakozás

 

Ha egy érzelmileg elérhetetlen férfit szeretsz, akkor valószínűleg sok időt töltesz sóvárgással és álmodozással. Elképzelhető, hogy a vele való kapcsolatod jórészt arra korlátozódik, hogy vágyálmokat dédelgetsz arról, hogy majd mit csináltok együtt… csak aztán ezek az elképzelések valahogy mégsem teljesülnek.

 

Azért van szükséged erre a fantáziavilágra, mert amikor a való életben kapcsolatba lépsz vele, akkor nagyon sokszor nem azt kapod, amit várnál… sajnos az érzelmileg elérhetetlen férfi valószínűleg hidegebb Veled, mint amire Neked szükséged lenne.

 

Ez persze csak még jobban felkorbácsolja az érzelmeidet. Egyszerre gyűlölöd és szereted… lassan már nem is tudod, hogy mit akarsz tőle, csak abban vagy biztos, hogy erős kapcsok fűznek hozzá.

 

Ha felbukkan az életedben egy érzelmileg NEM elérhetetlen férfi, akkor őt pedig érdekes módon sosem találod elég vonzónak…

 

Miért egy érzelmileg elérhetetlen férfi kell Neked?

 

Azért, mert – bár tudatosan arra vágysz, hogy legyen egy „normális” párkapcsolatod – tudattalanul valamilyen ok folytán mégsem szeretnél részese lenni egy szoros kötődésnek.

 

Szinte biztos, hogy volt már a múltban egy vagy több olyan traumád, ami arra tanított, hogy „kötődni veszélyes”.

 

Sajnos alaptételként el kell fogadnunk, hogy elsősorban azok választanak kötődési problémás partereket, akik maguk is kötődési problémákkal küzdenek. 🙁

 

A hasonló a hasonlót vonzza… Hidd el, hogy nem azért találkozol csupán érzelmileg elérhetetlen férfiakkal, mert „minden pasi szemét”. Tudattalanul nagyon is jól érzed, hogy ki az, akivel nem lehet „normális” kapcsolatot kialakítani és elsősorban őhozzá vonzódsz. 🙁

 

Persze ezt NEM DIREKT CSINÁLOD. Tudatosan mást sem akarsz már, csak egy olyan partnert, akivel végre kölcsönösen szerethetitek és felvállalhatjátok egymást.

 

Viszont egy érzelmileg elérhetetlen férfi remek „alibi” arra vonatkozólag, hogy „bár Te szeretnél egy társat, sajnos valahogy mégsem jönnek össze soha a dolgok”.

 

Tudd, hogy ez nem egy ellened való összeesküvésnek az eredménye, hanem annak, hogy a kötődési sérüléseid miatt olyan partnerekhez vonzódsz, akik miatt nem kell kitenned magad még egyszer a komolyabb érzelmi fájdalom kockázatának.

 

Hiszen valljuk be: sokkal kisebb kín az, ha „csak” távolról sóvárogsz valaki iránt, mint az, ha valóban közel kerülsz hozzá, ő pedig mondjuk elhagy, becsap vagy megcsal Téged.

 

Ezt azt jelenti, hogy egy érzelmileg elérhetetlen férfi választása tulajdonképpen egyfajta védelmi reakció a tudattalanod részéről.

 

Mit tegyél, ha szinte mindig csak érzelmileg elérhetetlen férfi kell Neked?

 

Erről egy külön regényt lehetne írni, de tervezem, hogy a közeljövőben majd csinálok erről egy cikket. 🙂

 

Kezdetben bőven elég annyi, ha tudod, hogy – bármennyire is nehéz ezt elfogadni – sajnos(?) Rajtad is múlik az, hogy kihez vonzódsz.

 

Ha szinte kizárólag csak érzelmileg elérhetetlen férfi akad az utadba, akkor  valószínűleg Benned is van néhány(?) olyan sérülés, ami miatt tudattalanul félsz attól, hogy „normális” kapcsolatod legyen.

 

Úgyhogy ennek következtében nem csoda, hogy valahogy sosem jönnek be Neked azok a férfiak, akik valódi kapcsolatot szeretnének Veled…

 

Ellentétben azokkal, akikkel valamilyen ok folytán nem tud kiteljesedni a szerelmed… 🙁

 

Hidd el, hogy már az is nagyon sokat fog Neked segíteni, ha tudatosítod magadban ezt a dinamikát!

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök