Beteljesületlen szerelem – egy módszer a továbblépéshez

beteljesületlen-szerelem-viszonzatlan-szerelem


A beteljesületlen szerelem rengeteg embernek okoz problémát. Mivel élete során szinte már mindenkinek volt része benne, ezért fontos, hogy beszéljünk erről a témáról.
A beteljesületlen szerelem intenzitása csökkentető az alábbi technika segítségével, ezért szerintem tegyél vele egy próbát, ha éppen reménytelenül epekedsz valaki iránt. 🙂  

 

Beteljesületlen szerelem – készíts 2 listát…

 

Kezdésképpen arra szeretnélek kérni, hogy vegyél magad elé egy papírt és írd össze 1-1 listában azokat a tulajdonságokat, amelyek

 

1.a legjobban vonzanak Téged…

2.a legkevésbé vonzanak Téged…

 

abban a személyben, akihez a beteljesületlen szerelem fűz. Szentelj különösen nagy figyelmet azokra a dolgokra, amiket szinte istenítesz vagy gyűlölsz a kiszemeltedben.

 

Gondolkodj el rajta, hogy az illető  mivel tud a legjobban levenni Téged a lábadról és mivel képes a leginkább felidegesíteni.

 

Akkor leszel a legkönnyebb helyzetben, ha konkrét emberi tulajdonságokat (pl. irigység, magabiztosság, tiszteletlenség stb.) tudsz összeírni, de a viselkedésformák vagy a konkrét példák is megteszik.

 

Beteljesületlen szerelem – a jó dolgokat tartalmazó lista

 

Tegyük fel, hogy azt írtad fel a papírra, hogy a kiszemeltednek a bátorsága vonz Téged a leginkább. Teljesen elolvadsz, amikor azt látod, hogy az illető bátran viselkedik és ilyenkor szinte elviselhetetlen szintűre nő Benned a beteljesületlen szerelem érzésének intenzitása.

 

A feladatod a következő lesz: viselkedj Te is bátrabban! Valószínűleg azért vagy képes ennyire epekedni a kiszemelted iránt, mert valami olyan tulajdonságot érzékelsz benne, amit Te nem (annyira) élsz meg önmagadban.

 

Hidd el, hogy sokkal kevésbé lesz majd számodra vonzó egy bátor ember, ha Te is elkezdesz lényegesen bátrabban viselkedni. Így az illető lekerül majd a piedesztálról, hiszen nem lesz számodra akkora szenzáció, ha valaki képes bátornak lenni… hiszen Te is ilyen leszel a változtatásnak köszönhetően.

 

A beteljesületlen szerelem sokszor nem is legfőképp arról szól, hogy beleszeretünk egy másik emberbe, hanem arról, hogy beleszeretünk az ő egyik olyan tulajdonságába, amivel a mi esetünkben valami „nincsen rendben”. Magyarul részben / egészben elnyomtuk vagy megtagadtuk magunkban azt.

 

Erről a jelenségről (és egyben az erős vonzalom mibenlétéről) ezen a linken olvashatsz.

 

Beteljesületlen szerelem – a rossz dolgokat tartalmazó lista

 

Tegyük fel, hogy azt írtad a második listára, hogy a kiszemelted önzősége taszít Téged a legjobban és ezzel képes a leginkább kihozni a sodrodból.

 

Ezúttal nem fogom azt mondani, hogy legyél Te is automatikusan olyan önző, mint Ő.

 

Viszont nagyon jó lenne, ha Te is felülvizsgálnád magadban, hogy „egészséges szinten” mennyire vagy képes megélni a saját önzőségedet?

 

Milyen mértékben vagy kapcsolatban a saját önző oldaladdal? (Mindenki rendelkezik ilyen személyiségrésszel, még Te is! 😉 ) Képes vagy elsősorban a saját érdekeidet szem előtt tartani mások érdekei helyett? Tudsz nemet mondani abban a helyzetben, amikor másoknak ezzel kellemetlenséget okozol? Képes vagy legfőképpen saját magadba fektetni az energiádat mások érdekeinek a kiszolgálása helyett?

 

Érdemes feltenned magadnak ezeket a kérdéseket, mert lehetséges, hogy ez a beteljesületlen szerelem arra akar Téged tanítani, hogy jobban meg kellene élned magadban azokat a tulajdonságokat, amelyet leginkább utálsz a kiszemeltedben… :O

 

Beteljesületlen szerelem – további segítség

 

Tudom, hogy nem könnyű a továbblépni abban az esetben, ha éppen reménytelenül szerelmes vagy valakibe.

 

Azt tanácsolom, hogy a fenti gyakorlat elvégzését követően olvasd el ezt a cikket is, mert így remélhetőleg még egyszerűbb lesz a dolgod. 🙂

 

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia / 
Lélekgyöngyök