A férfiak egyik gyakori tévhite a párkapcsolati válságokról

férfiak-gyakori-tévhit-párkapcsolat


Nőként szinte mindannyian jártunk már úgy, hogy hiába jeleztük a párunknak, hogy valamilyen problémánk van a kapcsolatunkkal, mert ő nem igazán tudott (vagy nem igazán akart) mit kezdeni a mondandónkkal. 

 

Például tegyük fel, hogy egy szép napon (normális hangnemben!) arról panaszkodtunk neki, hogy úgy érezzük, hogy egyre jobban elhidegülünk egymástól. Hogy már csak a hétköznapi teendőink (bevásárlás intézése, gyerek gondozása stb.) tartanak minket össze. Hogy sohasem beszélgetünk és hogy sohasem megyünk együtt sehová…

 

A párunkon kedvező esetben látszódott, hogy megért minket. Rosszabb esetben pedig közönyösen vagy éppen ellenségesen viselkedett velünk.

 

Ám sajnos az esetek nagy százalékában a szavainkat nem követte semmilyen kézzelfogható változás. (Természetesen nagy tisztelet a kivételnek!)

 

Ezután megint összeszedtük magunkat és – immár egy kicsit reményveszettebben – megint elmondtuk neki, hogy nem vagyunk vele boldogok. Hogy több együtt töltött időre vágyunk, és hogy azt szeretnénk, ha nagyobb figyelmet szentelne nekünk. Gyakrabban mehetnénk mondjuk moziba, étterembe vagy kirándulni…

 

Majd ismét eltelt egy kis idő, de megint nem tapasztaltunk semmilyen változást. Talán néhányszor még elmondtuk neki a gondjainkat, majd elhallgattunk.

 

Ilyenkor a férfiak gyakran esnek abba a csapdába, hogy jó jelnek veszik a panaszkodásunk elmaradását. Azt hiszik, hogy csak múló szeszély volt az egész. Úgy vélik, hogy bár korábban valóban voltak problémáink, de ezek mostanra valószínűleg elmúltak, hiszen már nem is emlegetjük őket. Sok férfi ilyenkor titokban még örül is annak, hogy nem csinált semmit a panaszkodásunk hatására, hiszen valószínűleg úgyis csak vaklárma lehetett a dolog… biztos éppen rossz napunk volt, vagy pont megjött és azért dramatizáltuk túl a problémákat.

 

Pedig nem ez a helyzet.

 

A legtöbbünk ilyenkor gondolatban már csomagol, és csak a megfelelő alkalomra vár ahhoz, hogy leléphessen…

 

A férfiakat pedig általában váratlanul éri a szakítás, pedig mi már többször is sugalltuk nekik, hogy sajnos ez következik, ha egyáltalán nem figyelnek oda a mondandónkra…

 
 
 

Szeretnéd visszaszerezni az exedet? Akkor az ingyenes Ex Visszahódítás Tippek nevű online tanfolyam segítséget nyújthat Neked! 🙂 Nézd meg a részleteket itt:

 

Ex visszahódítás tippek – 10+1 részes ingyenes online tanfolyam

 

Ha pedig azonnal segítségre van szükséged, akkor a Hogyan Szerezd Vissza Az Exedet Tanfolyamot szeretném a figyelmedbe ajánlani:

 

Hogyan Szerezd Vissza Az Exed? – Online Tanfolyam

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök
(tomborzsofia@lelekgyongyok.hu)