Vissza az exhez – Esettanulmány egy sikeres párról

vissza-az-exhez


Sokan tudják rólam, hogy régebben párkapcsolati coachinggal és tanácsadással is foglalkoztam. 🙂 Többek között olyan embereknek is segítettem, akik vissza akarták szerezni az exüket. Most szeretnék Nektek egy kis bepillantást nyújtani abba, hogyan dolgoztam. Ehhez egy megtörtént esetet fogok bemutatni – természetesen a kliens hozzájárulásával. Vágjunk is bele!

 

Katalin (akinek persze nem ez a valódi neve) azzal a problémával keresett meg néhány hónappal ezelőtt, hogy szeretné visszaszerezni a volt párját, akivel 5 év után váratlanul szétmentek. A szakítást a férfi azzal indokolta, hogy szerinte elfáradt a kapcsolatuk.

 

Katalin elég rosszul viselte az elválást és próbált folyamatos kapcsolatot tartani a férfival annak érdekében, hogy rendezzék a helyzetüket. Ezt a férfi (akit nevezzünk Andrásnak) egy idő után már nagyon nehezményezte, ami Katalint csak még jobban kétsége ejtette.

 

Vissza az exhez – A keretek tisztázása

 

Ekkor jöttem a képbe én Katalin megkeresésére. Bár Ő egy gyors és azonnali megoldást szeretett volna, de elmondtam Neki, hogy sajnos párkapcsolati értelemben ami nem egy pillanat alatt romlott el, azt általában nem is lehet néhány nap alatt helyrehozni. 🙁 Azt is tisztáztam Katalinnal, hogy itt valószínűleg egy hosszabb folyamatról lesz szó, hiszen nem egy hirtelen felindulásból elkövetett szakítás történt az esetükben, hiszen András az elmondása alapján már hónapok óta fontolgatta a dolgot.

 

Megkértem Katalint arra, hogy szabjon magának egy határidőt arra vonatkozóan, hogy neki mennyi időt éri meg rászánnia ennek a kapcsolatnak a helyrehozatalára. Katalin végülis 5 hónapnál húzta meg ezt az időtávot. Elhatározta, hogy ha eddig nem sikerül rendeznie a sorait Andrással, akkor lezárja magában a dolgot.

 

Érdemes-e megpróbálkozni az ex visszaszerzésével?

 

Ezt követően Katalinnal azt tekintettük át, hogy tényleg érdemes-e belefognia az exe visszaszerzésébe. Erre azért volt szükség, mert gyakran azt látom, hogy sokan olyan párkapcsolatokba akarnak visszamenni, amik már a kezdetektől fogva igen rosszak voltak… És nyilván nem igazán éri meg az ex visszaszerzésével foglalkozni, ha mindig (vagy legnagyobbrészt) boldogtalan volt a pár. Szerencsére Katalinéknál nem ez volt a helyzet, hiszen jó kapcsolatot ápoltak, és inkább az utóbbi fél évben szürkült el a viszonyuk.

 

Elemeztük, hogy vajon mennyi esélye lenne annak, hogy hosszabb távon újra egymásra találjanak. Szerencsére Katalin nem tudott arról, hogy Andrásnak új partnere lett volna, ami mindenképpen kedvező volt az újbóli egymásra találás szempontjából. Az is előnynek számított, a pár szakítása nem botrányos körülmények között zajlott, mert ez megnehezíthette volna az újbóli összejövést.

 

Mik a teendők?

 

Katalinnak először is azt kellett megértenie, hogy – bár logikusnak tűnt – de mégsem érdemes folyamatosan keresni egy exet a szakítás után. Persze érthető, hogy az ember próbálja helyrehozni a dolgokat, és úgy érzi, hogy muszáj tennie valamit az ex visszahódítása érdekében, de itt mégsem ez jelenti a jó megoldást, hanem ennek pont az ellenkezője.

 

Katalinnak nehezére esett elfogadnia azt, hogy jobb, ha most teret ad az exének és a háttérbe húzódik egy kicsit. Félt attól, hogy pont ezzel fogja végleg elveszíteni a volt partnerét, de végül szerencsére képes volt lemondani a mindennapos hívogatásról.

 

Katalinnak közben adtam néhány önmagával kapcsolatos feladatot és megkértem, hogy egyelőre fókuszáljon saját magára. Kihangsúlyoztam neki azt is, hogy koncentráljon a saját fejlődésére, hiszen ez kulcsfontosságú egy kapcsolat helyrehozatala szempontjából is.

 

Közben átbeszéltük az Andrással való kapcsolatát, és egy idő Katalin megértette, hogy hol csúszhattak el közöttük a dolgok. Ennek a tudatosítása, illetve kijavítása nagyon fontos szerepet játszott a kapcsolat rendbehozatala szempontjából.

 

Megtörtént a kapcsolatfelvétel

 

András végül körülbelül bő másfél hónappal a szakítást követően jelentkezett újra. Néhány napnyi óvatos beszélgetés után megkérdezte Katalint, hogy esetleg lenne-e kedve vele leülni egy kávéra. Katalin ettől nagyon boldog volt, és a legszívesebben újra András nyakába ugrott volna, de óva intettem ettől a lépéstől, hiszen nem szabad az újrakezdést elsietni, illetve nem érdemes rögtön visszaengedni azt, aki felbontotta a kapcsolatot, mert ő így akkor nem tanul a eleget az esetből.

 

Bár Katalinnak nehezére esett tudatosnak maradnia, de végül sikerült tartania magát a megbeszéltekhez. Alapvetően kedves és udvarias volt Andrással, de éreztette vele, hogy nagyon megbántotta őt a szakítással, és hogy bizony elég komoly munkára lesz szükség ahhoz, hogy esetleg újrakezdjék ezt a kapcsolatot.

 

András szerencsére partnernek bizonyult ebben, és elismerte, hogy van mit jóvátennie. És nem csupán beszélt róla, hanem valóban rengeteget tett is azért, hogy Katalin visszafogadja és hogy rendezni tudják a kapcsolatukat.

 

Végül körülbelül 2 hónap elteltével érezte úgy Katalin, hogy számára megtörtént a „jóvátétel” és hogy képes lesz tényleg újrakezdeni a kapcsolatát Andrással – immár a korábbinál magasabb szinten. Persze a folyamat nem volt egyszerű, de András elég elkötelezettnek bizonyult az akadályok leküzdése szempontjából. Ehhez az is hozzájárult, hogy – András szavaival élve – Katalin külsőleg és belsőleg is sokat változott az eltelt hónapok alatt, méghozzá nagyon is az előnyére. 🙂

 

Összefoglalva… – Vissza az exhez

 

Dióhéjban így zajlott tehát András és Katalin újbóli egymásra találása… Nagy örömömre szolgált, hogy végül sikerült helyrehozni a párkapcsolatukat. Külön hálás vagyok Katalin bizalmáért, illetve azért, hogy követte az utasításaimat. Mindig nagyon megtisztelő, amikor valaki hozzám fordul a szerelmi problémáival – és hatalmas örömöt jelent, ha a segítségemmel sikerül rendezni egy pár kapcsolatát!

 

 

Szeretnéd visszaszerezni az exedet? Akkor az ingyenes Ex Visszahódítás Tippek nevű online tanfolyam segítséget nyújthat Neked! 🙂 Nézd meg a részleteket itt:

 

Ex visszahódítás tippek – 10+1 részes ingyenes online tanfolyam

 

Ha pedig azonnal segítségre van szükséged, akkor a Hogyan Szerezd Vissza Az Exedet Tanfolyamot szeretném a figyelmedbe ajánlani:

 

Hogyan Szerezd Vissza Az Exed? – Online Tanfolyam

 

 

Tombor_Zsófia_166_190

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök
(tomborzsofia@lelekgyongyok.hu)