Túl korai szex – út a férfiatlanná váláshoz?

túl-korai-szex


Mi volt a helyzet régebben?

 

A 21. századot megelőzően egy férfinak nagyon meg kellett dolgoznia azért, hogy nőt szerezhessen magának. (Persze akkoriban is létezett prostitúció, de korántsem olyan mértékben, mint manapság.)  

 

Mivel a házasság előtti, korai szex szóba sem jöhetett a „tisztességes hölgyekkel”, ezért az uraknak lényegében meg kellett házasodniuk ahhoz, hogy rendszeres nemi életet élhessenek.

 

Igen ám, de nagy erőfeszítések kellettek ahhoz, hogy egy férfi „jó parti” legyen. Normális állás, bizonyos szintű egzisztencia és tisztességes viselkedés nélkül nem volt túl nagy az esélye annak, hogy a lányos szülők igent mondanak a frigyre. Így hát a férfiaknak össze kellett szedniük magukat, ha rendszeres szexuális életre vágytak.

 

És mi a helyzet napjainkban?

 

Ezzel szemben a 21. századi urak helyzete már sokkal egyszerűbb. Bizony az ügyesebbek nagyon kis energiabefektetéssel szerezhetnek maguknak nőt – méghozzá teljesen ingyen.

 

A nők napjainkban szexuális értelemben már sokkal szabadabban élhetnek, mint az elődeik, amit én alapjában véve nagyon jó dolognak tartok. Mint ahogyan azt már egy korábbi cikkemben írtam, szerintem az sem probléma, ha a hölgyek egyéjszakás kalandokba bonyolódnak, hamar lefekszenek valakivel vagy éppen csak szexet akarnak valakitől.

 

Viszont észre kell tudnunk venni ennek az árnyoldalát is, hiszen a mai korunkban már-már tömegjelenségként beszélhetünk erről.

 

Milyen következményekkel számolhatunk?

 

Minél könnyebbé válnak a nők szexuálisan, a férfiak annál jobban ellustulnak, hiszen annál kevésbé kell megküzdeniük a hölgyek kegyeiért. Így szépen lassan megszokják, hogy a korai szex nekik márpedig alanyi jogon jár.

 

Ennek következtében pedig szépen lassan kihalnak belőlük a férfias értékek: a küzdőszellem, a kezdeményezési képesség, az aktivitás, a harcolás… és még sokáig sorolhatnám.

 

Hiszen minek küzdjenek meg azért, amit igen kis energiabefektetéssel is megkaphatnak..?

 

Ez pedig nem „csupán” a férfi-női kapcsolatokra nyomja rá a bélyegét, hanem a világunk egészére is. Nagy számban találkozhatunk olyan urakkal, akik kisfiúk maradtak / motiválatlanok / céltalanok / lusták / elköteleződésre alkalmatlanok / gyengék…

 

De persze minek is lennének ennél többek és jobbak? Ha a nők ezt nem várják el tőlük, hanem egészen könnyedén odaadják magukat nekik, akkor ez a helyzet nem is fog változni.  🙁 

 

A korai szex tehát NEM erkölcsi okokból aggályos, hiszen természetesen mindenki azt csinál a testével, amit csak szeretne. 🙂

 

Viszont észre kell vennünk a fentebb említett dinamikát is, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy minél könnyebben megkaphatóak a nők szexuális értelemben, annál kényelmesebbé válnak az urak és annál kevésbé viselkednek igazán férfiasan.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök