Miért NE gyűlöljük a párunk exeit?

pár volt partnere - ex


Nem meglepő, hogy a legtöbben egyáltalán nem kedvelik a partnerük exeit, pedig nem is biztos, hogy annyira utálni kellene őket…  

 

Valahol hálásak lehetünk nekik azért cserébe, hogy elrontották a korábbi kapcsolatukat a mi mostani kedvesünkkel… hiszen ha nem járultak volna hozzá a szakításhoz, akkor nem is lett volna lehetőségünk arra, hogy összejöjjünk a párunkkal. Szóval valahol az adósaik is vagyunk, hiszen ajándékot kaptunk nekik (is) köszönhetően.

 

Ne felejtsük el azt sem, hogy az exek hatására sokat változott a párunk. Érettebb és tapasztaltabb lett, sokat tanult a kapcsolataiból… és bizony egyáltalán nem biztos, hogy ez bekövetkezett volna a korábbi partnerek nélkül.

 

Az is lehet, hogy az exekkel együtt töltött idő alatt sok új dolog épült bele a párunk személyiségébe. (És lehet, hogy Ő pont ennek köszönhetően tetszett meg nekünk!) Az is előfordulhat, hogy pont a volt partnerek hatására alakult úgy az élete, hogy később keresztezni tudja a mi utunkat.

 

Tehát sajnos azért is veszélyes a volt partnereket szidni, hiszen belőlük egy kis rész szinte biztosan a partnerünkben maradt… és ha az exeket kritizáljuk, akkor bizony a mostani partnerünket is kritizáljuk, illetve az ő párválasztással kapcsolatos döntéseit degradáljuk le. Ennél azért lehet, hogy több tiszteletet érdemel Ő is és a volt partnerei is.

 

Ha rossz szavakkal illetjük az exeket, akkor akár haragot is válthatunk ki a párunkból, hiszen valószínűleg mélyen legbelül ő sem szereti, ha valaki egy olyan embert szid, aki egykor nagy fontossággal bírt számára. Még akkor sem érdemes beszállnunk a sárdobálásba, ha a mostani párunk is szidja a volt partnereit. (Más szájából nagyon másként hangzanak ugyanazok a szavak!)

 

Végül, de nem utolsósorban: ha eleve lenézzük az exeket, akkor nem biztos, hogy tanulhatunk a hibáikból. Ha nem adjuk meg nekik a tiszteletet, akkor nem is tudjuk a viselkedésüket eléggé objektíven megvizsgálni, és nagyobb lesz az esélye annak, hogy végül  ugyanarra a sorsra jutunk, mint ők.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia / Lélekgyöngyök

 

 

 

A képek forrása a pixabay.com.