Melyek mostanában a leggyakoribb párkapcsolati problémák?

leggyakoribb-párkapcsolati-problémák


Párkapcsolati problémák voltak, vannak és lesznek. Ez biztos… 🙂 Viszont nemrég utánajártam annak, hogy a statisztika szerint melyek azok a gondok, amelyekkel a leggyakrabban fordulnak hozzám az emberek. Lássuk tehát a listát!    

 

1 – „A párom nem viszonozza eléggé az érte tett erőfeszítéseimet.”

 

A legtöbbször előforduló párkapcsolati probléma az, amikor (legalább) az egyik fél úgy érzi, hogy a másik nem becsüli őt meg eléggé és a kérése ellenére sem figyel oda kellően az igényeire. Magyarul a másik csak annyi energiát tesz bele a kapcsolatba, amennyit muszáj (vagy nagyon illendő), illetve amelynek a hatására a partner még nem szakít – de már boldogtalan. Közben persze a másik igyekszik minél jobban kiélvezni azt, amit a párja nyújt. A tapasztalataim szerint a leggyakoribb problémának az ilyen „megúszós”, minimum-elvet követő, alacsony energiabefektetéssel és haszon-maximalizálással párosuló kapcsolatok számítanak.

 

2 – „Hogyan szakítsak, illetve hogyan felejtsem el..?”

 

A hozzám érkező női levelek általában arról szólnak, hogy az adott hölgyek már nagyon régóta boldogtalanok a kapcsolatukban, ezért tudják, hogy szakítaniuk kellene, de valamiért mégsem tudják magukat rávenni erre. A levelek tanúsága szerint a nők általában nagyon sokat vacillálnak, mielőtt megteszik a végső lépést, és sokan csak akkor lépnek, amikor már tényleg reménytelen a helyzet. Ha pedig végül bekövetkezik a szakítás, akkor a kapcsolaton való túllépés és az újrakezdés szokott nehézségekbe ütközni.

 

3 – „Hogyan szerezzem vissza az exemet..?”

 

A hozzám érkező férfi levelek pedig általában arról szólnak, hogy hogyan lehetne visszaszerezni az exbarátnőt, a válófélben lévő feleséget vagy a titokban szeretett nőt. Az urak egyébként sokszor még akkor is vissza akarnak menni az előző kapcsolatukba, ha nem voltak benne igazán boldogok. Van, hogy a férfiak végül akkor is meggondolják magukat, ha eredetileg ők kezdeményezték a szakítást.

 

Összefoglalva…

 

Mostanában tehát a tapasztalataim szerint ezek a leggyakoribb párkapcsolati problémák. A „megúszós” kapcsolatok szenvedői alanyai egyaránt lehetnek férfiak és nők is. Ezzel szemben szinte csak női leveleket kapok abban a témában, hogy hogyan lehetne valakit a sok nehézség miatt végre elhagyni és elfelejteni. A férfiak pedig általában azért kérnek segítséget, mert vissza akarják szerezni a korábbi partnerüket vagy szerelmüket.

 

 

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök