„Ha kérni kell, akkor inkább már nem is kell…”

ha-kérni-kell-akkor-már-nem-is-kell


A tapasztalataim szerint sokan azért vannak megsértődve a párjukra, mert ő nem adja meg nekik azt, amire valójában vágynak. A hiba a gépezetben pedig „csupán” az, hogy még soha az életben nem beszéltek arról a partnerüknek, hogy egyébként titokban mit is szeretnének… :O 

 

Ezek az emberek  úgy gondolják, hogy a párjuknak automatikusan tudnia kellene, hogy nekik éppen mire van szükségük – körülbelül azon a szinten, mint ahogyan egy csecsemő is „elvárja” az édesanyjától, hogy automatikusan elégítse ki az igényeit.

 

Persze ne legyünk álszentek. Mindannyiunkban ott él mélyen legbelül az arra vonatkozó vágy, hogy a partnerünk magától kitalálja, hogy nekünk mire van szükségünk – és persze azt akarjuk, hogy ezt lehetőleg még azelőtt tegye, hogy nekünk egyáltalán az eszünkbe jutott volna a dolog.

 

De felnőttként rá kell jönnünk arra, hogy ezek a vágyak kissé gyermekiek. Kicsiként ugyanis még elvárhattuk a nevelőinktől, hogy automatikusan kitalálják, hogy nekünk éppen mi bajunk van – még akkor is, ha erre vonatkozóan semmilyen jelzést nem adtunk.

 

Sajnos ezt azonban már nem várhatjuk el felnőttkorunkban a mellettünk lévő partnertől – bármilyen kiábrándító is ez a felismerés. Mivel minden ember más és más, ezért nem valószínű, hogy a párunknak pontosan ugyanolyan igényei vannak, mint nekünk. Ráadásul a parterünk nem is gondolatolvasó, úgyhogy szinte kizárt, hogy mindig magától rájöjjön arra, hogy mi titokban éppen mire vágyakozunk.

 

És ilyenkor jön az a kérdés, hogy mi lenne akkor, ha felnőttként felelősséget vállalnánk a saját vágyainkért és elmondanánk a párunknak, hogy valójában mit is akarunk..?

 

Úgy látom, hogy sajnos sokan nem veszik erre a fáradságot, és inkább sértődötten úgy állnak hozzá, hogy „ha valamit kérni kell, akkor inkább már nem is kell…”. Reméljük, hogy ők előbb-utóbb találnak maguknak egy olyan partnert, aki mindig minden pillanatban kitalálja, hogy nekik éppen milyen igényeik vannak, és automatikusan teljesíti is a ki nem mondott kívánságaikat.

 

Én ezt nem tartom egy túl reális eshetőségnek, de azért sok sikert kívánok azoknak, akik egy gondolatolvasó partnert keresnek maguknak! ?

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /

Lélekgyöngyök