Ha a szerelmed nélkül töltöd a karácsonyt…

Ha a szerelmed nélkül töltöd a karácsonyt


Sok oka lehet annak, hogy az ünnepeken nem lehet ott melletted az az ember, akit talán a legjobban szeretsz. Elképzelhető, hogy az illető csupán elutazott valahová. De az is lehet, hogy ti ketten már nem vagytok együtt egy ideje. Sajnos szóba jöhet az is, hogy sohasem voltatok ténylegesen egy pár és valójában csak sóvároghattál iránta. Sőt, az is lehet, hogy az illetőt sohasem ismerhetted, hiszen eddig még nem is érkezett meg az életedbe… 

 

És hogy mi a közös ezekben a szituációkban? Az, hogy valószínűleg fájdalmat érzel akkor, amikor a kedvesedre gondolsz. Ezen a fájdalmon keresztül emlékezel rá vagy vágyódsz utána.

 

De mi lenne akkor, ha idén nem a fájdalom „segítségével” idéznéd fel a szerelmed emlékét, hanem valami mást választanál a vele való kapcsolódás eszközéül?

 

Ahelyett, hogy szomorúan arra gondolnál, hogy mit csinálnátok, ha itt lenne, inkább keress valami olyan (vidámabb) elfoglaltságot, ami Rá emlékeztet!

 

Például a kedvesed mindig is imádott karácsonykor bejglit enni? Akkor egyél Te is a tiszteletére! Ezredjére is meghallgatta ugyanazt a zeneszámot? Akkor hallgasd meg Te is! Állandóan karácsonyi vígjátékokat nézett? Akkor válassz Te is egyet, és ülj le a képernyő elé!

 

Még ha a szerelmed nem is lehet ott melletted, azért egy darabkát (vissza)kaphatsz belőle, ha azt választod, hogy karácsonykor nem a fájdalmon, hanem inkább valami más, rá jellemző tevékenységen keresztül emlékezel rá! ?

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök