A férfiak életében a nők legyenek az elsők..?

a-férfiaknak-a-nők-legyenek-az-elsők


Ha megkérdezzük egy nőtől, hogy vágyik-e arra, hogy az első helyen álljon az általa szeretett férfi életében, akkor valószínűleg azt fogja felelni, hogy igen – hiszen melyik nő ne szeretne ennyire fontos legyen annak, akit szeret..? 

 

Másrészt viszont nem tudom figyelmen kívül hagyni azt, hogy már nagyon sok férfit hallottam arról panaszkodni, hogy „nekem mindig a párom volt az első, ő volt a legfontosabb az életemben, mindig minden csak őutána jött, aztán meg mégis otthagyott…”

 

De akkor mégis mi lehet az oka annak, hogy a nők elsők akarnak lenni a prioritási sorrendben, majd amikor azok lesznek, akkor sokszor egy idő után mégis megunják a férfiakat és inkább továbblépnek..?

 

Elsősorban azért, mert mindenkinek önmagát kell az első helyre helyeznie a saját életében, különben az ellenkező nem tagjaiban jelentősen csökken majd a vonzalom érzése. Másrészt mivel az emberekben sok sérülés van, ezért hajlamosabbak inkább azokhoz a személyekhez vonzódni, akik elérhetetlen(ebb)ek a számukra.

 

De van egy harmadik faktor is – mégpedig az, hogy a nők a kizárólagos első hely helyett arra vágynak, hogy velük megosztva a férfiak „küldetése” is ott szerepeljen a dobogó legfelső fokán. Magyarul a nők hosszabb távon inkább azt díjazzák, ha a férfiak ugyanolyan fontosnak tartják őket, mint azt a nemes életcélt, aminek az eléréséért (remélhetőleg) munkálkodnak. Ha ugyanis a férfiak elsősorban csak a nőkkel foglalkoznak és nem kapcsolódnak a „feladatukkal”, akkor előbb-utóbb erőtlenné és céltalanná válnak, ami a nőknek pedig nem tetszik és egy idő után sajnos csökken a bennük lévő vonzalom mértéke.

 

Vannak olyan elméletek is, amelyek szerint a férfiak esetében a fontossági sorrendben a küldetés beteljesítésének még magasabb helyen is kell állnia, mint a szeretett nőhöz fűződő kapcsolatnak, de szerintem ez előbb-utóbb úgyis csak ahhoz vezet, hogy a nők nem érzik magukat eléggé szeretve.

 

Viszont ha egy férfi az erejébe tud állni és képes tisztességgel végezni a küldetését úgy, hogy mellette a párjához fűződő kapcsolatát ugyanolyan fontosnak tartja, akkor az a nőnek is biztonságot nyújt és így valószínűleg több boldogságra számíthat a pár. 🙂

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok
Tombor Zsófia /

Lélekgyöngyök