5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt megcsalod a párod

megcsalás-5-kérdés


A statisztikák szerint a hölgyek is egyre gyakrabban csalják meg a partnerüket. Mindazonáltal én mégis arra szeretnélek biztatni Téged, hogy nagyon alaposan gondold meg, hogy tényleg félrelépsz-e. A megcsalás előtt mindenképpen tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket.  

 

(A cikkemben abból fogok kiindulni, hogy nem „csupán” testi kapcsolatot szeretnél a másik emberrel, hanem érzelmi alapút is. A nők körében ez a gyakoribb eset.)

 

Mi az a minőség, ami hiányzik a mostani kapcsolatodból?

 

Ha komolyan felmerült Benned annak a vágya, hogy megcsald a párodat, akkor ennek valószínűleg az az oka, hogy valami fontos hiányzik a kapcsolatotokból. (Például megértés, közelség, egymásra hangolódás stb…)

 

A külső kapcsolat azért jöhetett szóba, mert a segítségével pótolhatnád azt a minőséget, ami a párkapcsolatodban nincs meg.

 

Viszont nem lenne egyszerűbb inkább azon dolgoznod, hogy megteremtsd azt a párkapcsolatodban, ami hiányzik belőle? Nem lenne jobb, ha párodtól kérnéd azt, amit éppen egy külső kapcsolatban akarsz megkeresni?

 

Persze vannak olyan esetek, amikor ez sajnos lehetetetlen a felek inkompatibilitása miatt. 🙁

 

Én a megcsalás helyett inkább azt tanácsolnám, hogy vagy köteleződj el 100%-ig a mostani kapcsolatod megjavítása mellett, vagy lépj ki belőle. A félutas megoldást nem érdemes választanod, mert ebből csak további zűrök lesznek… Egy harmadik ember bevonása egy kétszemélyes kapcsolatba sosem hoz megoldást, hanem csak még több konfliktust eredményez.

 

Természetesen nincs arra garancia, hogy a nagy energiabefektetés meg fogja hozni a gyümölcsét, de kudarc esetén legalább tudni fogod, hogy Te mindent megpróbáltál, és a szakítás után nyugodt lelkiismerettel választhatsz egy másik partnert.

 

2.Tényleg valódi érzelmeket táplálsz a „harmadik fél” iránt?  

 

Nagyon csalóka lehet egy új vonzalom fénye… ha érzelmileg „éhezel”, akkor hamar belelovallhatod magad abba a látszatba, hogy az új férfi mennyire fantasztikus.

 

Viszont tudatosítsd magadban: a rózsaszín köd nagyon megtévesztő! Istenigazából nem is ismered azt az embert, akivel meg akarod csalni a párodat. Lehet, hogy most még nagyon vonzónak tűnik, de egyelőre csupán a legelőnyösebb arcát láttad.

 

Az is hamis fénybe vonhatja ezt az egészet, hogy Vele az élet könnyebbik oldalát élheted meg: elmehettek szórakozni, enni, inni, kirándulni… míg a pároddal főként a szürke hétköznapokat kell túlélned. Viszont ha a nemrég képbe jött harmadik személlyel kellene nap mint nap együtt hajtanotok a mókuskereket, akkor mindjárt más lenne az egész, nem..? :O

 

3.Csak a személyes problémáid miatt akarod a megcsalást?

 

Sokszor azért vetjük magunkat egy másik ember karjaiba, mert azt hisszük, hogy ennek köszönhetően majd megoldódnak a saját gondjaink.

 

De ez sajnos csak illúzió. 🙁

 

Például a súlyos önbizalomhiányt nem képes orvosolni egyetlen „csodakapcsolat” sem. (Maximum csak elfedi a gondot egy időre.)

 

Arra sem jelent gyógyírt egy új emberrel való viszony, hogy „igazán nőnek érezhesd magad”. Ennek sajnos önmagadból kellene fakadnia, nem pedig abból, hogy valaki udvarol Neked.

 

Sőt, a depresszió tünetei sem szűnnek meg annak köszönhetően, hogy szerelmes leszel egy másik férfiba.

 

Sokáig folytathatnám még a sort, de a legfontosabbat szerintem érted: az a lényeg, hogy a személyes gondjaidat nem fogja megoldani az sem, ha eljön „életed szerelme”. Rakd rendbe saját magadat, mert erre sajnos Rajtad kívül más úgysem lesz képes!

 

4. Lehet-e jövője a másik kapcsolatnak?

 

Ha az utóbbi időben megcsalást fontolgatod, akkor biztosan elmerengtél már azon, hogy a másik férfival vajon lenne-e esélyed új kapcsolatot kialakítani.

 

Ha az illető is foglalt, akkor szerintem legyél nagyon óvatos: extra nehéznek számít az a helyzet, amikor két ember úgy akar összejönni, hogy már mind a kettőjüknek van párja

 

Ha a férfi egyedülálló, akkor valamivel könnyebb helyzetben vagy. Viszont ez az eset sem mindig fenékig tejfel, hiszen eleve vannak olyan emberek, akik senkivel sem akarnak „normális” kapcsolatot kialakítani.

 

Vagy az is elképzelhető, hogy a férfi direkt azért választott egy eleve párkapcsolatban élő nőt, mert csak „a zavarosban akart halászni” és semmi komolyabbat nem akart tőle. 🙁

 

Én mindenesetre azt tanácsolom, hogy ne lovalld bele magad abba, hogy az újonnan képbe jött férfi „normális” párkapcsolatot akar Veled, mert nagyon könnyen csalódás érhet.

 

Legyél óvatos, és soha ne azt vedd figyelembe, amit a másik mond, hanem azt, amit tesz. Így elkerülheted, hogy két szék közül a pad alá essél.

 

5. Van-e visszaút a párodhoz, ha kiderül a megcsalás ténye?

 

Nem fogok kertelni: sajnos a legtöbb férfinál egyértelműen szakítóokot jelent a megcsalás ténye. Így aztán ha fény derül az igazságra, akkor a mostani párkapcsolatodnak valószínűleg búcsút inthetsz.

 

Az persze lehet, hogy fizikai szinten végülis nem szakítotok, és látszólag együttmaradtok, de a párod soha többet nem lesz képes Rád „úgy” nézni, mint ahogyan a megcsalás előtt. 🙁

 

A férfiak egy része tisztában van azzal, hogy a női félrelépések főleg érzelmi okok miatt történnek.

 

Ha egy nő már másba szerelmes, akkor a régebbi kapcsolatát sokszor csak „biztonsági tartalékként” akarja megtartani, illetve azért, mert a férfi jelenléte hasznos neki.

 

Ez pedig sajnos nem hangzik túl jól…

 

Megcsalás: megéri vagy sem?

 

Nem tudom helyetted eldönteni, hogy megéri-e leszakítani a fáról a „tiltott gyümölcsöt” vagy sem. Viszont azt garantálni tudom, hogy nagy érzelmi hullámvasútban lesz részed, ha megcsalod a párodat. Arról nem is beszélve, hogy önmagadnak, a partnerednek és a harmadik félnek is hatalmas fájdalmat okozhatsz azzal, ha belebonyolódsz egy viszonyba.

 

 

Tombor-Zsofia-Lelekgyongyok

Tombor Zsófia /
Lélekgyöngyök